Fasilitetene | AdO arena
Flag

Fasilitetene

Norges hovedanlegg for svømming og stup

Olympisk standard er stikkordet som beskriver arenaen. Samtidig er det laget slik at alle brukergrupper skal kunne nyte og benytte anlegget. Her kan du svømme i et 50-meters basseng med høy internasjonal standard, stupe i det som allerede har blitt kalt at av Europas beste stupebasseng, lære deg å svømme i opplæringsbassenget eller fyke ned i en av våre vannsklier. God stemning.

50-meter bassenget

50-meter bassenget

Hovedbassenget er laget for å kunne ta av seg mange brukergrupper. Bassenget er 50 meter langt, 25 meter bredt og 3 meter dypt. Her kan man legge ut ti langbaner og avholde internasjonale konkurranser. Bassenget er også utstyrt med startpaller av olympisk standard. Man kan også dele hele bassenget i to, med ett 25x25m basseng og et 23x25m basseng. Om man så vil kun dele halve bassenget, slik at man får fem 50-meters baner, fem 25 meters baner og fem 23 meters baner, så er det også en mulighet. Dette vil muliggjøre mange forskjellige aktiviteter på en gang.

¼ av bassenget har en hev- og senkbar bunn, slik at man kan tilpasse det til forskjellige brukere. Bunnen kan da gå fra 3 meter dypt og helt opp til vannflaten. Om f.eks. en skole ønsker en dybde på 1.30 for sine elever, så kan det ordnes. Kanskje det en dag vil heves helt opp for å avholde en vann-konsert? Mulighetene er mange, og alle skal få bruke det!

Stupebassenget

stupetårn og -basseng

Stupebassenget har en bredde på 25 meter, og er 20 meter langt. Dybden er på hele fem meter i hele bassenget. Stupetårnet består av en ti-meter, 7,5-meter, 5-meter, 3-meter og en 1-meter. I tillegg er det fire 3-meter sviktbrett, og fire 1-meter sviktbrett.

Stupetårnet er av topp internasjonal standard, og vi vil se mange grasiøse stup her. Mestringsopplevelser vil det også bli mange av, hvor ti-meteren vil være den største utfordringen. Bassenget er også utstyrt med store luftkanoner, som gjør at en stupetrener kan aktivere store luftbobler i bassenget som gjør landingen mykere om man kommer feil ut fra avsatsen.

Opplæringsbassenget

opplæringsbassenget

Opplæringsbassenget er 16,7×12,5m stort. Med sine 33,5 grader er dette bassenget ypperlig til undervisning, babysvømming og selvfølgelig et avslappende bad som kan gjøre godt for leddene. Med en egen rullestolrampe så kan gjester med funksjonshemninger lett komme seg ut i bassenget. Hele bassenget har en bunn som er hev- og senkbar. På det grunneste er det 80cm og man kan senke det ned til 160 cm.

Sklier og andre fasiliteter

vannsklier

For den som liker fart og moro, så har vi to rutsjebaner. En liten, og en stor. Den lille har en fartsvei på 26 meter, mens den største er hele 68 meter lang.

De med småbarn setter nok pris på aktivitetsbassenget for de minste. Denne er 12×6,5 meter stor, og skråner ned til 90 cm på det dypeste.

Vi kan også by på en liten varmekulp ved stupebassenget. Dette egner seg for fire-fem mennesker, og holder deilige 37 grader. To badstuer er selvsagt også på plass, en i hver av garderobene.

Du kan se flere bilder av AdO arena her.

AdO arena akkurat nå

Vis alle