Alexander Dale Oen | AdO arena
Flag

Alexander Dale Oen

En av de største

svømmer i hovedbasseng

Alexander Dale Oen ble født 21. mai 1985 i Øygarden, og han skulle vokse opp til å bli en de beste idrettsutøverne Norge noen gang har hatt. Med 12 internasjonale medaljer i bagasjen og som regjerende verdensmester skulle han toppe det hele med et OL-gull under London-OL i 2012. Slik ble det ikke, da han dessverre fikk hjertestans på hotellrommet under en treningsleir i USA den 1. mai 2012.

Av alle prestasjonene hans, så er det gullet under VM i langbane i Shanghai som for alltid vil bli best husket. 22. juli 2011 var en de verste dagene i Norges historie, og en nasjon var preget. Mediabildet var i dagene som fulgte omsluttet rundt tragedien på Utøya og i Oslo. Den 25. juli tok Norge seg ett minutt pause fra sorgen, og kunne se Alexander knuse all motstand i et hjertefølt løp som endte i gull.

Som person hadde han alle kvalitetene som skulle til for å bli en stor idrettsmann. Hardtarbeidende, målbevisst og grensesprengende er noen av stikkordene som er blitt brukt. Det var likevel de fantastiske kvalitetene som medmenneske han huskes best som for de som var så heldige å få møte ham. Om det var kongen eller om det var barn på sitt første stevne, så hadde han alltid tid. Navn glemte han ikke lett, og mang en journalist måtte iblant spørre seg om hvem som intervjuet hvem. Å snakke om seg selv fant han lite interessant, men andre mennesker var han svært nysgjerrig på.

Et smittende godt humør og en enorm glede i vann er en del av arven han etterlater seg, og alle i Alexander Dale Oen Arena (AdO arena) skal kunne få føle på denne innstillingen til livet, og da vil det alltid være som Alexander sa det:

”god stemning”

AdO arena akkurat nå

Vis alle