Praktisk informasjon for baby- og småbarnsvømming | AdO arena
Flag

Praktisk informasjon

Velkommen til baby- og småbarnssvømming i AdO arena

Ado arena er hovedanlegget for svømming og stup i Norge. I AdO arena er det 5 basseng og 2 sklier.

Baby- og småbarnsvømming er en koselig aktivitet for hele familien. Barnet er sammen med en eller begge foreldre i vannet. All aktivitet er på barnets premisser. Det å lære barna våre å bli glade og trygge i vann er noe av det viktigste vi gjør. Vi ønsker å være med å skape minner for livet. Barn er naturlig nysgjerrige og elsker å leke i vann. Det er viktig at vi som voksne skaper trygge rammer slik at barna kan utfolde seg. Vanntilvendte barn lærer lettere å svømme når de er modne for det. Å være i vann gir en unik bevegelsesfrihet for barnet og det styrker barnet sosialt og motorisk.

Familie med baby

Dersom barnet har noe spesielle utfordringer helsemessig (for eksempel epilepsi, hjertefeil) er det viktig å ta opp med instruktøren.


Her kommer litt informasjon som må leses gjennom før kurset:

Et barn kan ha med seg maks to voksne på kurs, så her er begge foreldrene velkommen i bassenget sammen med barnet. Dersom en av foreldrene ikke kan, så kan en besteforeldre, tante eller en venn steppe inn i stedet.

På søskensvømming må det være alltid være én voksen per barn.

Første kursdag anbefaler vi å møte opp i god tid (ca. 30 min) før oppstart, da det skal registreres i resepsjonen. Gjerne ha klart bookingreferanse som har blitt sendt på mail ved påmelding.
Sjekk søppelposten dersom ikke er mottatt.
Første kursdag vil dere få et klippekort på antall ganger som tilsvarer kursets varighet. Dersom man går glipp av en kursgang eller to, så vil man ha disse klippene tilgjengelig på båndet for egenbading. Et klipp gir tilgang til barnet og begge foreldrene/to voksne. Det er dessverre ikke mulighet for å bytte kursdag

På søskensvømming vil familien få utdelt 2 stk kursbånd (et for hvert barn) hvor det også her skal det registreres/scannes 1 klipp per barn på vei inn (gjelder ved hvert besøk).

Samtlige billetter/kursbånd som blir utdelt må registreres på vei gjennom vendekorset (selve inngangen).

Gjerne spør i resepsjonen ved ankomst dersom man lurer på noe vedr. billettene, eller send oss en e-post.

Har dere bånd fra tidligere kurs så gjerne ta disse med - gjenbruk er supert!

Forberedelser hjemme

Før en begynner med babysvømming, bør en forberede barna på det som skal skje. Bad sammen med barnet i badekar om dere har det. Når en bader barnet hjemme, bør en gradvis senke temperaturen til 33-34 grader som er tilsvarende kursbassenget.

I garderoben

Det er viktig at barnet ikke er sulten eller trøtt ved badingen. Vi anbefaler barnet å spise en time før badingen. Dersom du kommer for sent, kle om barnet og deg selv, og gå til instruktøren og si fra at du er kommet.

Vi har egen parkering for barnevogner i gangen utenfor garderoben.
Vi ber dere også om hjelp til å parkere barnevognenene pent inntil hverandre i gangen, og ikke sperre for HC-garderoben.

I garderoben kler du av barnet, tar på badebleie, før du tar håndkle rundt barnet. Det er viktig at den voksne vasker seg godt, barnet fortjener et rent badevann. Barn før fylte 6 måneder behøver ikke dusje før badingen. Smør aldri barnet inn med fuktighetskrem før bading siden det blir glatt, men smør gjerne barnet etter badingen.

Etter bading trengs det kun å skylle av klorvannet på barnet. Vi har egne vasker for de aller minste ved speilene i garderoben (ved badstuen).

Det er egne lyseblå matter i garderobene som brukes til å legge babyene/de minste barna på ved skiftning. Disse skal ikke brukes i våtsonen, og vi oppfordrer til å ha med egen stelle-matte/håndkle til å legge barnet på dersom man har dette.

Vi har garderober som mer tilpasset kurs, her vil det være skiltet.

I bassenget

Svømmekurset foregår i opplæringsbassenget. Det er det første bassenget du kommer til når du går ut av garderoben.

Når ferdigskiftet og kommer inn i opplæringsbassenget, vent med å gå ut i vannet til instruktøren har gitt klarsignal. Første kursdag blir det gitt informasjon ved bassengkanten.

Dere får badebleier i resepsjonen når dere kommer. Eldre barn kan bruke vanlig badetøy. Antisklisokker eller vanlige sokker (vanlige sokker vil fungere på samme måte som antiskli skokker når de blir våte) anbefaler vi å ha på barnet fra 8–12 mnds alder og oppover. Flisene er glatte. Dere får kjøpt antiskli sokker i resepsjonen.

Det er mulighet for å bade før og etter kurset, men vi anbefaler ikke bading før da vi ser at mange av barna (spesielt de yngste) fort kan bli slitne og ukonsentrerte ved undervisningen.

Det er stoler og sofa inne ved opplærings-bassenget som dere kan brukes til å amme eller gi barnet mat. En ammer ikke i bassenget. Snus, tyggis eller mat i bassenget er ikke tillatt.

Det er lov å ta bilde av ditt barn, men ikke av andre sine.

Når barnet er sykt

Barnet skal ikke svømme om det har diare, smittsomme barnesykdommer, øyekatarr eller lignende. Ved ørebetennelse følg legens råd. Legens råd er alltid styrende ved sykdom.

Ved korte fravær behøver du ikke melde fra. Ved lengre fravær er det fint om vi får beskjed. Lengre fravær fra kurs melder dere fra til: kurs@adoarena.no

Visste dere at ...

... alle som går på kurs hos oss får 20 % rabatt på alt utstyr og svømmetøy?
Rabatten gjelder ikke på mat og drikke, eller allerede nedsatte varer.
Rabatten gjelder for alle som går på kurs.

... vi har avtale med Bergen Parkering avd. ByGarasjen?
Ved å parkere der kan man registrere bilnr. på en iPad ved resepsjonen (i telefonkiosken) og få -40% på parkeringen. Må registreres ved hvert besøk.

... Vi har sykkelparkering på siden av bygget, mot bybanen?
Hjertelig velkommen til å låse faste sykkelen her mens dere er på kurs.

Vi gleder oss til å møte dere!
Hilsen alle babysvømmingsinstruktørene!

AdO arena akkurat nå

Vis alle