Praktisk informasjon for baby- og småbarnsvømming | AdO arena

STOR PLIVO ØVELSE 19. september til 4. oktober (les mer under nyheter)

Flag

Praktisk informasjon

Velkommen til baby- og småbarnsvømming i AdO arena

Familie med baby

Ado arena er hovedanlegget i svømming og stup i Norge. I AdO arena er det 5 basseng og 2 sklier. Baby- og småbarnsvømming er en koselig aktivitet for hele familien. Barnet er sammen med en eller begge foreldre i vannet. All aktivitet er på barnets premisser. Det å lære barna våre å bli glade og trygge i vann er noe av det viktigste vi gjør. Vi ønsker å være med å skape minner for livet. Barn er naturlig nysgjerrige og elsker å leke i vann. Det er viktig at vi som voksne skaper trygge rammer slik at barna kan utfolde seg. Vanntilvendte barn lærer lettere å svømme når de er modne for det. Å være i vann gir en unik bevegelsesfrihet for barnet og det styrker barnet sosialt og motorisk.

Dersom barnet har noe spesielle utfordringer helsemessig (for eksempel epilepsi, hjertefeil) er det viktig å ta opp med instruktøren.

Her kommer litt praktisk informasjon som må leses gjennom før kurset:

Forberedelser hjemme

Før en begynner med babysvømming, bør en forberede barna på det som skal skje. Bad sammen med barnet i badekar om dere har det. Når en bader barnet hjemme, bør en gradvis senke temperaturen til 33-34 grader som er tilsvarende kursbassenget.

I garderoben

Kom i god tid før timen. Det er viktig at barnet ikke er sulten eller trøtt ved badingen. Vi anbefaler barnet å spise en time før badingen. Dersom du kommer for sent, kle om barnet og deg selv, og gå til instruktøren og si fra at du er kommet.

Vi har egen parkering for barnevogner i gangen utenfor garderoben. Kle av barnet og ta håndkle rundt barnet. Det er viktig at den voksne vasker seg godt, barnet fortjener et rent badevann. Barn før fylte 6 måneder behøver ikke dusje før badingen. Smør aldri barnet inn med fuktighetskrem før bading siden det blir glatt. Smør gjerne barnet etter badingen.

Etter bading trengs det kun å skylle av klorvannet på barnet. Vi har egne vasker for de aller minste ved speilene i garderoben (ved badstuen).

I bassenget

Svømmekurset foregår i opplæringsbassenget. Det er det første bassenget du kommer til når du går ut av garderoben.

Dere får badebleier i resepsjonen når dere kommer. Eldre barn kan bruke vanlig badetøy. Antisklisokker eller vanlige sokker (vanlige sokker vil fungere på samme måte som antiskli skokker når de blir våte) anbefaler vi å ha på barnet fra 8–12 mnds alder og oppover. Flisene er glatte. Dere får kjøpt antiskli sokker i resepsjonen.

Dere har mulighet til å bade etter kurset på den andre siden av bassenget. Vi anbefaler dere ikke å bade før kurset da vi ser at barna kan bli slitne og ukonsentrerte.

Når dere kommer første gangen, vil dere få et klippekort på antall ganger kurset går. Dersom dere ikke har mulighet til å delta en gang på kurset, kan dere bade på egenhånd utenom kursene. Dere kommer inn med to voksne og et barn per klipp. Det er dessverre ikke mulighet til å bytte kursdag.

Det er stoler og sofa inne ved opplærings-bassenget som dere kan brukes til å amme eller gi barnet mat. En ammer ikke i bassenget. Snus, tyggis eller mat i bassenget er ikke tillatt.

Det er lov å ta bilde av ditt barn, men ikke av andre sine.

Når barnet er sykt

Barnet skal ikke svømme om det har diare, smittsomme barnesykdommer, øyekatarr eller lignende. Ved ørebetennelse følg legens råd. Legens råd er alltid styrende ved sykdom.

Ved korte fravær behøver du ikke melde fra. Ved lengre fravær er det fint om vi får beskjed. Lengre fravær fra kurs melder dere fra til: kurs@adoarena.no

Vi gleder oss til å møte deg!
Hilsen alle babysvømmingsinstruktørene!

AdO arena akkurat nå

Vis alle