Praktisk informasjon for Aquagym | AdO arena
Flag

Praktisk informasjon

Velkommen til Aquagym i AdO arena

Aquagym 2

Aquagym, eller vanntrening, er bevegelse til musikk i vann. Dette er øvelser med styrke, bevegelse og utholdenhet som blir utført i grupper med instruktør på land. Det er lystbetont og effektivt, og passer for alle aldersgrupper – enten du er godt trent eller aldri har trent før. Vanntrening er skånsomt mot ledd, sener og skjelett og er god skadeforebyggende trening. Andre helsemessige grunner for å trene i vann er for eksempel: Økt blodsirkulasjon i armer og bein og bidrar til økt stabilitet, kondisjon og bevegelighet samt. Avspenning.

Vi har 4 forskjellige timer:

  1. Aquagym med lav til middels intensitet
  2. Aquagym med middels til høy intensitet
  3. Aquagym for gravide
  4. AquaRun

Lav til middels intensitet

Dette er en treningstime i oppvarmet basseng, 33-34 grader. Å bevege seg i vann gir en unik trenings effekt. Samtidig er det motiverende og morsomt å trene med andre. Vi bruker opplærings-bassenget, der vi har mulighet å heve og senke bunnen etter behov. Treningen i vann er lystbetont med enkle øvelser der vi har fokus på bevegelsesglede. Instruktøren tilpasser øvelsene slik at alle vil få utbytte av treningen. Oppdriften i vannet gir mindre belastning på leddene. Samtidig gir det god motstand når vi beveger oss, noe som gir en god treningseffekt. Jo raskere vi beveger armer og bein, jo tyngre blir det.

Timen varer i 45 min med oppvarming, styrke og kondisjon, tøying og avspenning på slutten.

Middels til høy intensitet

Denne timen passer for deg som har trent litt før og som ønsker å holde deg i form. Instruktøren tilpasser øvelsene slik at alle vil få utbytte av treningen. Oppdriften i vannet gir mindre belastning på leddene. Samtidig gir det god motstand når vi beveger oss, noe som gir en unik treningseffekt. Jo raskere vi beveger armer og bein, jo tyngre blir det. Fokus på treningsutbytte og bevegelsesglede.

Timen varer i 45 min hvor vi starter med oppvarming, så styrke og kondisjon, tøying og avspenning på slutten.

Gravide

For gravide som ønsker å holde seg i form under svangerskapet. Treningen passer også om du har plager med rygg- og bekkensmerter, eller har bekkenplager etter fødsel. Instruktøren vil legge opp timen slik at en får tilpasset øvelsene til ditt nivå.

Trening i basseng er en god aktivitet under svangerskapet, samtidig er det morsomt å trene sammen med andre gravide! Vi bruker opplæringsbassenget der vi har mulighet å heve og senke bunnen. Trening i vann er en lystbetont trening med enkle øvelser. Bassenget holder en temperatur på 33-34 grader. Oppdriften i vannet gir mindre belastning på leddene. Samtidig gir det en god motstand når vi beveger oss, noe som gir en unik treningseffekt. Jo raskere vi beveger armer og bein, jo tyngre blir det. Mor og barn har det godt under denne treningen! Visste du at trening under svangerskapet kan gi færre svangerskaps-plager og -komplikasjoner, lettere fødsler og mindre svangerskapsdepresjon?

Denne timen varer i 45 min og vil ha ekstra fokus på rygg, bekken og overkropp.

AquaRun

Er en trening som passer for alle, uansett alder og form. Du får låne joggebelte hos oss og kan også trene på egen hånd når det måtte passe deg. Ved faste treningstimer vil instruktøren guide deg gjennom programmet (45 min) med oppvarming, hoveddel og rolig jogg på slutten.

AquaRun er en fantastisk måte å trene på. Vannet reduserer kroppsvekten med 90 % og vannets tetthet gir økt motstand. Vann er ca. 800 ganger mer tett enn luft og gir dermed mer motstand. Det er en effektiv trening uten risiko for overbelastning og skade. AquaRun er perfekt om du har i vondt i kroppen (knær, hofte og beinhinne) og ikke kan løpe ute. Det er også perfekt treningsform for overvektige og gravide.

Aquagym 3

NB! Vi har et begrenset antall plasser og bindende påmelding til alle våre timer.

Ved spørsmål kontakt kurs@adoarena.no.

Vennlig hilsen fra alle oss på kurs-avdelingen, AdO Arena.

AdO arena akkurat nå

Vis alle