Møt July! | AdO arena
Flag

Møt July!

July har aldri lært seg å svømme og meldte seg derfor opp på kurset «lær deg å svømme» i AdO arena.

IMG_7032

July bor i dag i Åsane, sammen med hennes mann og to barn på 4 og 6 år.
Hun jobber med Food & Beverage Management på Thon hotell i Bergen, og på fritiden liker hun å trene styrke og kondisjon.

Hun er opprinnelig fra Kongo, men kom til Norge da hun var rundt 1 år. July har aldri lært seg å svømme og meldte seg derfor opp på kurset «lær deg å svømme» i januar 2023, i AdO arena.

Hva gjorde at du meldte deg på kurset?
Som mor til to badeglade barn så er det ikke en god følelse av å ta med seg barna på bading, spesielt når jeg ikke kan svømme selv. Det er noe jeg gjerne har utsatt i lang tid, men nå som de bare blir større og større, og barnebassenget blir mindre og mindre, så var det på tide at jeg lærte meg å svømme. Følt på at jeg kan ikke lengre kan utsette det, i tilfellet det skulle skje noe.

Hvilke erfaringer har du med vann fra tidligere?
Har ikke så mye erfaring med vann fra tidligere. Når vi først kom til Norge bodde vi på Løvstakken på Danmarksplass og der husker jeg så vidt at vi hadde svømming på skolen, men mer i form av vannlek. Så senere, når jeg ca. gikk i 3.-4.klasse, flyttet vi til Åsane og der var det ikke noe svømmetilbud. Vi hadde kanskje svømming i regi av skolen én gang i halvåret, ikke nok til å lære seg å svømme. Som innvandrerfamilie så kunne mine foreldre heller ikke ta seg råd til å sende alle 5 søskene på svømming.

IMG_7115

Som med de fleste i søskenflokken min, så er det ingen som har tatt initiativet med å bli trygg i vann i og med at vi ikke har gjort det noe særlig fra vi var små av.
Man merker det er litt spesielt å komme fra en innvandrerfamilie, i motsetning til en norsk familie som gjerne har hatt de mulighetene for å lære seg å svømme – hvor barna har deltatt i vann aktiviteter fra de er små av. Foreldrene mine har aldri vært trygg i vann, så det har aldri blitt til at de har tatt oss med for å bade. Det var heller ikke noe jeg tok stilling til før jeg traff min mann og fikk egne barn. Han kommer fra den typiske norske familien hvor det å bade/svømme har vært en del av oppveksten.

Hvordan har det gått på kurs hos oss?
Det har gått kjempebra – over all forventning!
Visste egentlig ikke hva jeg gikk til og tenkte at det kanskje var litt teit, men det fikk heller bare gå. Kjente at det var fint å gå kurs sammen med flere som var i «samme båt», for man blir jo kjent med andre i samme situasjon. Man hjelper hverandre og avtaler gjerne å komme litt før og bli igjen litt etterpå. Det hjelper å ha andre med deg, som står i det samme.

Hva liker du best med kurset?
Flinke instruktører som har tilpasset opplegget hele veien. De ser deg, hvor du er i prosessen og hva du trenger mer trening på. De kommer med gode konstruktive tilbakemeldinger for at du skal bedre deg og det synes jeg er kjempebra.

De utfordrer meg slik at jeg stadig kommer et steg videre, og det liker jeg.

IMG_7062_2

Har du lært mye av å delta på kurset?
Har lært mye!
I begynnelsen satt jeg meg en følelse av å være tilbake på skolebenken og med en del repetisjon, men etter hvert ga det mening. For jo mer vi gjorde øvelsene, jo mer forstod jeg hvorfor vi gjorde det – nettopp for å bli trygg i vann.

Hva synes du har vært mest utfordrende med kurset?
Det som de har gitt meg i oppgave nå: lære med å crawle. Det er utfordrende. Her skal man plutselig kombinere forskjellige elementer som f.eks. pusting, armtak og benspark i et og samme. Jeg håper jeg blir bedre på det etter hvert.

Til slutt; Har du lært deg å svømme? Og vil du anbefale kurset videre til noen som ønsker å lære seg å svømme?
Ja, faktisk! Jeg har nådd målet jeg satt meg for 2023; lære meg å svømme og kunne ta en lengde uten å kjenne at jeg holder på å «daue». Jeg har en helt annen forhold til det å være i vann nå enn det jeg har hatt tidligere.
Jeg har aldri vært så trygg i vann som jeg er nå, og det er «mission complete». Vite at jeg kan flyte, uavhengig av hvor jeg er – i basseng eller sjø. De små triksene som instruktørene har lært oss som vi alltid kan ha med oss i bakhodet i tilfellet det skulle skje noe. Kan du flyte så har du gode sjanser for å kunne berge deg selv.

Kurset vil jeg anbefale videre!
Jeg går kurset for 2. gang for å bli enda bedre, og har denne gangen fått med min søster for hun har også barn som elsker å bade. Nå er det opp til oss å bryte denne sirkelen, bli trygg i vann og lære oss å svømme. Så neste mål er å få med resten av søskenflokken.

IMG_7137

AdO arena akkurat nå

Vis alle