Medaljer og rekorder under jr-NM

Flere svømmeklubber trener hver dag i AdO arena, og under jr-NM gjorde juniorene i klubbene sakene sine meget bra.

Jr-NM går i kortbane (25m) og ble i år avholdt i Naddurudhallen i Bærum. Samtidig som jr-NM går er det også UM (ungdomsmesterskap) for yngre juniorer og jr-NM for funksjonshemmede. Lagene fra Bergen tok medaljer i alle valører i alle klassene. Fasiten ble 10 gull, 7 sølv og 11 bronsemedaljer for Bergensklubbene i jr-NM. For yngre junior ble medaljefordelingen  1-6-3, og for funksjonshemmede 5-2-3.

Stafetter

BSC sine gutter viste at de har det raskeste juniorlaget i landet da de vant 4×50 fri-stafetten, mens Bergensvømmerne viste på sin side at de har Norges mest allsidige jenter der de vant 4×100 medley med en ny norsk juniorrekord.

Rekorder og landslagskrav

Rekorder ble det også på den individuelle siden der Markus Lie slettet Lavrans Solli sine juniorrekorder på 50 og 100 rygg. På 100 rygg gjorde han det faktisk to ganger, og var bare to fattige hundredeler fra å frata den tidligere BSC-svømmeren sin seniorrekord. Markus ble med dette tatt ut på seniorlandslaget, mens Sindre Pleym Olsen og Mats Erik Gotaas Bjørkbom kom inn i det gode selskapet på juniorlandslaget. Marte Heggertveit imponerte med fem gull og hele seks norske rekorder i klassen for funksjonshemmede.

Snart NM på hjemmebane

Neste NM er i mars, og er et seniormesterskap som går i Kristiansand. Til sommeren braker det virkelig løs, for da er det NM på hjemmebane i AdO arena, og da benyttes hele 50-meteren til mesterskapet. Vi i AdO arena skal gjøre det vi kan for å legge forholdene til rette for denne talentfulle og hardtarbeidende gjengen, og gleder oss til å være vertskap for det som skal bli det beste NM’et noen gang.

#godstemning

 AdO arena

Akkurat nå

Flere detaljerAdO arena

Akkurat nå

Flere detaljer