Bergens motbakkedronning trener seg opp med vannjogging i AdO arena

Eli Anne Dvergsdal er en av de best trente utøverne i Bergen, og satser knallhardt på motbakkeløping. Sesongens store mål var VM i motbakke, men den måtte hun dessverre stå over grunnet brudd i foten. Også den lokale klassikeren, Stoltzen Opp som hun vant i fjor med tiden 9.53, måtte gå uten henne. Når treningsformen er løping, og man har brudd i foten er det ikke så lett å trene, men det har Dvergsdal funnet en løsning på.

 

Pulsklokken er fremdeles på, men løpetøyet er byttet ut med badedrakt, og i stedet for joggesko er det flytebelte som er hennes viktigste verktøy i treningen. En time daglig kan man finne Eli i stupebassenget joggende i vannet, og etter hun la ut treningsbilde av henne selv i AdO arena på instagram har flere bedt om å få slenge seg med. «Når skaden først hadde skjedd, så måtte jeg bare se fremover og gjør det jeg kan både for å bli frisk og holde på formen. Jeg drar ned til AdO arena stort sett hver dag, og de kjekkeste øktene er de hvor jeg får med en treningspartner eller to» sier en fornøyd Dvergsdal.

eli-anne-dvergsdal-2

Vannjogging er kjent som en skånsom og effektiv måte å trene seg opp igjen etter skader knyttet opp mot vonde bein og knær. I vannet er man vektløs, man har full bevegelsesfrihet og muskler og ledd slipper støtene som kan være svært belastende ved løping. Samtidig som det er skånsom treningsform, så får man også virkelig opp pulsen. «Å trene vanngym valgte jeg ikke bare av dens skånsomme natur nå som jeg er skadet, men også for å opprettholde formen og utholdenheten, slik at det blir lettere å komme i gang med vanlig trening igjen når foten er bra» kan Dvergsdal fortelle.

Eli Anne liker å variere programmet litt, og legger inn intervaller med forskjellig intensitet og varighet. Om du har lyst å prøve selv, så kan du prøve en eksempeløkt hun har lagt ut på sin blogg (motbakkeeli.wordpress.com):

Eksempel på aquajogg-treningsøkter:

-3-5 x 5min intervall med 1-2min rolig pause mellom kvar.
-10-20 x 45 sek hurtig, 15 sek rolig pause mellom kvar intervall
-30-40x 1min hurtig, 20 sek rolig pause mellom kvar intervall
-30-60min rolig i jevnt, samanhengande tempo

Start alltid med 15 min rolig aquajogg til oppvarming, og avslutt med 10minutt rolig jogg til
nedkjøling.AdO arena

Akkurat nå

Flere detaljerAdO arena

Akkurat nå

Flere detaljer